Program Örebro2018-10-07T12:20:04+00:00

Det här händer i mässan 2019

Bröllopsmässornas Crèmé de laCrèmé

ÖREBRO CONVENTUM 23-24 FEBRUARI

Här några av mässans programpunkter och vad som sker i mässan:

Unika & spektakulära
BRÖLLOPSVISNINGAR MED TEMA:

Upplev en fullfjädrad plymmakare i Bröllopsmässan 2019

Hans plymer och fjäderboor syns i Melodifestivalen och på teatrar. Bland hans kunder finns både kungahuset, sambagrupper och Christer Lindarw. Tim Mårtensson utanför Biskopskulla är Nordens enda plymmakare.
(Foto: Magnus Ragnvid)

2010 var Tim Mårtenson med oss och skapade i visningarna ”Fyra årstiders bröllop” både i Stockholm och Göteborg.
Nu är det dags igen, för 2019 då går visningarna under temat: Bröllop, Fantasi, Saga & Verklighet.

Unikt, spektakulärt och absolut ett måste att se – endast i Bröllopsmässan Grand Hôtel samt här i Örebro på Conventum.
De mest unika bröllopsvisningar som du någonsin ges möjlighet både se och uppleva i en bröllopsmässa och som kommer locka både din nyfikenhet, ge dig inspiration men inte minst, en härligt fantasifull och enastående upplevelse.

2019 års bröllopsmode varvat med spektakulära inslag – en bröllopsvisning du aldrig kommer glömma.

Vi på bröllopsmässan är så glada att återigen få hälsa Nordens ende kostymör, designer och plymmakare
välkommen till Bröllopsmässan 2019.
Visningarna som går i tecknet ”sagobröllop” visar på en hel del vad som blir 2019 års bröllopsmpde, framförallt alla härliga brudklänningar med dess accessoarer med inslag av mycket blommor, mycket pärlor o stenar men också fjädrar!

• Provrum med 2019 års kollektion – för brudarna. 15 exklusiva designermärken.
• Scenprogram med tips om bästa bröllopsmenyn, läckraste desserten, bröllopstårtan och mycket mer.
• Avsmakningar av både läckerheter samt dryck.


Bröllopsvinster i tävling på entébiljetten med exklusiva priser, ex.vis en åktur till/från bröllopet eller festen med VIG Limousine.

Lär er dansa bröllopsdansen tillsammans proffsdansare

Behöver ni slipa på den så viktiga bröllopsdansen, den klassiska när det drar ihop sig till bröllop? Då kan ni under mässan få känna om dansstegen sitter där dom ska, eller öva tillsammans med proffsen. Tidigare var den klassiska wienervalsen den mest traditionella som bröllopsparen skulle genomföra, men nu kan ni i god tid innan bröllopet få ta del och pröva på de rätta stegen redan under bröllopsmässan. Sedan är det bara övning som gör att ni kommer briljera tillsammans med din käraste på bröllopsfesten.

Magi & trolleri på bröllopsfesten

Allting måste vara perfekt på den stora dagen och det är alltid väldigt många gäster att ta hand om. Lyckligtvis finns det en hel del personal som hjälper till med mat, musik och ordningen på talarna. Däremot missar många att underhålla gästerna då det uppstår väntetid – innan eller efter ceremonin, i väntan på servering, när brudparet fotograferas, i väntan på brudvals eller brudskål, när lokalen färdigställs för dans eller helt enkelt till desserten.

Jens Jadbäck är en mycket erfaren bröllopsunderhållare som trollar bort all väntetid för dina gäster. Han minglar runt och bjuder på close up magi i gästernas egna händer och ser till att även väntetid och ”transportsträckor” fylls med skratt.

Mässans eminenta konferencierer både roar, underhåller samt presenterar programinslagen:
NICLAS BUSKENSTRÖM och THERESE KNUTSSON

 

”Smycken som huvudsak”

En kulturhistorisk och praktisk guide kring diadem och andra smycken för håret.
Kristina af Klinteberg, fil.mag. och kulturvetare, har ett särskilt intresse för äldre hårsmycken. Nu kommer hon till Bröllopsmässan och presenterar sin helt nya bok Smycken som huvudsak.
Hårsmyckenas historia är full av både män och kvinnor. De största av dessa smycken är så kostbara och tunga att de av praktiska och säkerhetsmässiga skäl sällan visas eller används.
I boken får vi inte bara lära oss mer om kungligheter och historiska dyrgripar, här visas även ett utbrett folkligt bruk av hårsmycken och att smycken på huvudet kan kröna vilken hjässa som helst, om bara klädkoden är den rätta!
Boken kan du köpa signerad i Bröllopsmässan, eller kanske har du turen vinna en bok i Bröllopstävlingen på entrébiljetten!